Us genera ‘stress’ haver de decidir què i com visitar quan feu turisme?

Travel stress

Us genera ‘stress’ haver de decidir què i com visitar quan feu turisme?

Travel stress

04/06/17 | notícies | decidirviatge, discusions, error, famílies, grups, indrets, museus, stress, visites

De viatgers n’hi ha de moltes classes, des dels que abans d’anar de viatge s’han llegit i estudiat el destí fins els que els encanta deixar-se portar i ser sorpresos. Com que tot no és blanc o negre, segur que una gran majoria es documenta mínimament, si més no per triar el destí on volen anar. Si es viatja amb un grup d’amics o en familia normalment li toca a algú liderar les decisions o buscar el concens sobre el que es visitarà, quan i com. No és una tasca fàcil i a vegades genera complicacions en el transcurs de l’estada.

El fet de viatjar a un lloc que probablement no s’hi tornarà o disposar d’un temps limitat per conèixer un indret pot generar un cert ‘stress’ a l’hora de prendre decisions. La incertesa de si es triarà correctament la sel.lecció de llocs, monuments, museus,.. o si el grup quedarà minimament satisfet de la tria recau sobre qui decideix, que tard o dora pot acabar essent ‘criticat’ o ‘discutit’ pels demés. Poc o molt tots hem viscut alguna situació tensa al respecte i que realment ens hagués agradat evitar.

En el cas de viatjar sol, també pot generar inquietut al prendre decisions errònies que puguin espatllar el viatge. En aquest cas s’estalvia les discusions amb d’altres, com és obvi, però la sensació de no haver visitat correctament l’indret queda per un mateix. No passar res en principi, ja que dels error se n’aprèn, però millor allò de que ‘més val prevenir que curar’, no?

La fórmula perfecte per evitar situacions com les que hem comentat és posar-se en mans de professionals per preparar el viatge o visita, i també per acompanyar l’experiència. Dés d’una agència de viatges especialitzada, un guia acompanyant, un guia local per visites concretes,… són opcions que resolen en gran mesura el que hem comentat en els paràgrafs anteriors. Posar-nos en mans de l’expertesa de professionals que tenen com a objectiu psar-ho fàcil i potenciar l’experiència viscuda és una gran decisió.

Això si, cal saber triar en mans de qui es posa el viatge. És una decisió important que això sí, un cop presa, tot pot anar molt més rodat. 🙂