Ruta de la retirada en eBTT a Molló

Ruta Circular ebtt Molló Pirineu

Ruta de la retirada en eBTT a Molló

Ruta Circular ebtt Molló Pirineu

25/05/21 | notícies | Catalunya, Espinavell, França, Molló, rutabtt

Contactem amb en Xavier Mas de Guies Roc Blanc per organitzar aquesta Yourlocalguides Experience, enfocada a realitzar una experiència usant bicicletes de muntanya elèctriques. Ell és un gran coneixedor de les capçaleres del Ter i del Freser i ofereix configurar una ruta circular d’acord amb les premisses que li donem. Ha de ser una ruta d’unes 3-4 hores màxim, de 30-40 km i un desnivell acumulat d’uns 1000-1500 metres. Els que heu fet eBTT  sabeu que l’autonomia de la bateria i el recorregut han de ser compatibles per evitar sorpreses.

Uns dies abans ens passa dos traçats diferents, un moderat i un de més ambiciós, perquè triem. Com que el grup d’aquesta Yourlocalguides Experience està compost per  ciclistes de diferent preparació i desconeixem el terreny, optem pel circuit moderat. L’objectiu és passar-ho bé i tenir temps per parar a gaudir dels paisatges.

Puntualment en Xavier ens espera al punt de sortida, on ens presentem tots plegats i repassem l’itinerari. Fins hi tot, abans de sortir, ens assegurem que tinguem taula reservada al Restaurant Can Jordi quan tornem. Diguem que avui realitzem una activitat esportiva-gastronòmica! 😉

Tram Espinavell a Mollo
Comencem a rodar a Espinavell, inici i final de la ruta circular.

El primer tram, per escalfar cames i motors, direcció a Molló és suau amb un lleuger descens entre boscos i prats primaverals. El guia té l’habilitat d’adaptar el ritme de la ruta al tipus de grup i aprofita aquests primers kilòmetres per ‘radiografiar-lo’ observant i preguntant-nos directament sobre el desenvolupament d’aquest primer tram fins a Molló.

Xavier Mas guia btt Yourlocalguides Experience
La Yourlocalguides Experience a Molló: Esport i cultura.

Quan arribem a Molló fem una petita parada, molt recomanble, davant de l’Església Parroquial de Santa Cecília. Allà en Xavier ens explica aquesta peculiar construcció i algunes curiositats que la fan singular. Si us animeu a fer la ruta amb en Xavier segur que us hi porta, ja que li agrada explicar detalls distintius d’aquest territori tan viscut i estimat.

Esglesia Parroquial Santa Cecilia Mollo
Hi veieu quelcom de peculiar? Si no us ho expliquen, és difícil… 😉

El següent tram, abans de començar l’ascensió per la Ruta de la Retirada, és una mica tècnic i molt divertit pels apassionats dels corriols pedregosos de baixada. Tots hi baixem, però en Xavier tenia preparat un camí alternatiu, per si el grup no volgués baixar pel pedregar.

La pista que agafem direcció el Coll d’Ares s’enlaira ràpidament i les vistes són cada cop més espectaculars. Observem l’entorn i escoltem en Xavier que ens indica els massissos que es divisen, també ens explica certs moments colpidors viscuts per la gent que va fugir a França, quan van arribar els Nacionals durant la Guerra Civil Espanyola.

Ruta de la retirada Mollo
Hem vist el mar? Hem vist el Montseny? No diem res més… 😉

Arribats al Coll d’Ares s’introdueix un petit canvi a la ruta, ja que l’accés a França encara està regulat pel tema Coronavirus-19. Passem just per la carena que fa frontera i ens dirigim cap a la Torre del Mir per observar unes vistes úniques de 360º. La llàstima és que avui el Canigó es veu escapçat per una nuvolada i les vistes són una mica incompletes, però no per això úniques. Veiem Prats de Molló a la vall francesa, una població molt lligada amb la part catalana d’aquests paratges.

Torre del Mir frontera francesa Molló
Interior de la Torre del Mir. S’hi pot pujar i observar les vistes.

L’últim tram, ja de tornada, ressegueix la carena fronterera. És molt curiós escoltar com es va decidir el recorregut de la frontera pirenenca, com es senyalitza i com es verifica anualment… Fa reflexionar sobre certs errors estratègics de la nostra història, relativament recent.

Carena frontera Catalunya França ebikes
Anem comprovant les bateries durant el recorregut. Tot bé per ara! 🙂

Camins, corriols, rierols, prats verds i florits, bona companyia, un bon guia local, unes bicicletes molt divertides i segures; han estat els principals ingredients que han assegurat l’èxit d’aquesta experiència esportiva de la Yourlocalguides Experience.

Però no ho és tot! Parlant d’ingredients…  Un cop arribats a Espinavell està planificat anar a provar les diferents maneres de cuinar el poltre. És una especialitat de Can Jordi, restaurant que ens ha recomanat en Xavier.

Yourlocalguides Experience ebike Molló
La foto de grup de la Yourlocalguides Experience. Un bon record! 🙂

Transport ebikes Yourlocalguides Experience
Si no teniu bicicleta elèctrica es pot llogar sense problemes. S’ha de provar!

Restaurant Can Jordi Espinavell poltre
Mireu el somriure que ens ha quedat al provar el poltre de Can Jordi d’Espinavell. 🙂

Hem d’agrair a en Xavier Mas de Guies Roc Blanc perquè ha planificat una jornada tal i com ens la imaginàvem. També agraïm l’amable tracte i servei dels responsables del restaurant Can Jordi, de debò!

Fent sobretaula ja hem començat a pensar en noves experiències amb eBTT per compartir amb tothom perquè s’hi apunti. 😉

Una forta abraçada i fins la propera! 🙂