La Tardor, molt més que anar a buscar bolets

La vall de Cardós. La vall dels Cards. Senderisme interpretatiu

La Tardor, molt més que anar a buscar bolets

La vall de Cardós. La vall dels Cards. Senderisme interpretatiu

23/09/16 | notícies | bolets, encants, matinar, tardor

Pot semblar que la Tardor és una estació de l’any d’enllaç entre la calor estiuenca i el fred d’hivern, o simplement la confirmació de la tornada a la rutina, o simplement el camí cap als dies més curts de l’any,… però no és així. 😉

La Tardor permet, i cal aprofitar, fer excursions, rutes i visites culturals amb un clima temperat que evita haver-se de resguardar massa de la calor o del fred. Totes les hores del dia es poden aprofitar a fons i treure el màxim profit de les sortides.

L’activitat lúdica i gastronòmica més mediàtica, en moltes zones del territori, és anar a buscar ( trobar, caçar,… ) bolets. Activitat que es recomana fer els primers cops amb l’ajuda d’experts per tal de no collir per error espècies tòxiques. Hi ha un munt d’activitats micològiques on poder-s’hi apuntar i aprendre’n molt.

Com que el dia és prou llarg, si matinem una mica, la sortida al bosc es pot combinar amb un bon àpat i posteriorment posar-hi un toc de turisme cultural per les proximitats. Cada poble té el seus encants i les seves històries, que si te les expliquen t’enduràs un millor record.

Així doncs, us animem a planificar jornades combinades, de bolets i cultura amb l’ajuda d’experts en micologia i guies turístics que facin que l’experiència viscuda sigui completa. 🙂

Bona Tardor!