Guiesturistics.cat a la Casa Milà “La Pedrera”

La Pedrera - Casa Milà

Guiesturistics.cat a la Casa Milà “La Pedrera”

La Pedrera - Casa Milà

20/10/16 | notícies | Barcelona, CasaMilà, Gaudí, LaPedrera, arquitectura, burgesia, modernista

La Júlia, guia a la Casa Milà, ens ve a buscar a l’inici de l’itinerari i es presenta. La visita la fa en castellà perquè ens hem unit a un grup que també hi ha gent del nord d’Espanya. Vesteix la indumentària oficial de les guies oficials de La Pedrera, va equipada amb equip de comunicació interna i llueix un somriure càlid i proper. Cada guia inicia el recorregut en diferents punts de l’edifici per evitar acumulacions indesitjades, ja que cada dia visiten aquesta joia de l’arquitectura una mitjana de 5.000 persones.

Amb un llenguatge nítid i entenedor, sense presses i sense pauses, ens va explicant cada estança i controlant discretament que ningú del grup es perdi en el recorregut. Tal i com tenen previst no coincidim amb cap altre grup en una mateixa estança, però sí que anem creuant-nos amb els visitants que segueixen un itinerari predefinit per anar amb audio-guia. El grup realitza la visita en un ordre diferent, passant per espais aparentent visitats exclusivament per nosaltres.

El seu permanent somriure, la seva intensa mirada d’ulls blaus degudament repartida per a tothom del grup i l’apassionat discurs ens manté a tots atents. El relat que condueix la visita es centra en gran part en la història de l’edifici i, encara que ressalta trets arquitectònics rellevants, deixa per als visitants l’observació de formes, espais i textures. Ella ens mostra detalls mòbils que no podriem veure si ho visitéssim de forma individual.

En fi, una experiència molt recomanada per traslladar la ment a l’època modernista barcelonina durant una hora, en un edifici únic al món. Compartim algunes fotos testimonials i us animem a anar a escoltar a la Júlia o qualsevol de les seves guies i companyes, de debò.

Pati interior de la Casa Milà
Casa Milà. Pati interior d’entrada de vehicles i accés a vivenda principal.

Maqueta de La Pedrera
Maqueta de La Pedrera: edifici i detalls arquitectònics.

Xemeneies de La Pedrera
Xemeneies i torres de ventilació modernistes de la Casa Milà.

La Sagrada Familia des de La Pedrera
Vista de la Sagrada Família a través d’un arc del terrat de La Pedrera.