Marxa nòrdica. Racon de l’Empordà: Pedralta i el Massís de l’Ardenya

Marxa nòrdica - Pedralta
1646

Tornem amb una nova i exigent sortida de marxa nòrdica per una zona bastant desconeguda del Baix Empordà que té tots els ingredients necessaris per realitzar una sessió matinal de Marxa Nòrdica a nivell d’entrenament esportiu. Pujarem fins a Pedralta (308 m alt.), un lloc que us sorprendrà i on pararem per gaudir de les bones vistes des del seu mirador (Km.5). La baixada-tornada és tècnica i caldrà posar-hi tota la nostra força i agilitat per superar tots els inesperats reptes del descens.
Aquest paratge, malgrat el seu difícil accés (és important anar equipat amb calçat esportiu adequat que tingui una sola ben gravada) acostuma a ser bastant visitat pels excursionistes de la zona, i també acull un aplec popular cada darrer diumenge de maig. És una excursió ideal per fer durant la primavera o a la tardor per l’exigència del recorregut, si bé es pot fer en dies d’estiu en què la calor no sigui excessiva.

Itinerari:
Racons de l’Empordà: Pedralta i el massís de l’Ardenya

L’itinerari, preparat especialment pels guies de GIROGUIES, arriba fins a l’antiga pedra basculant de Pedralta, entre Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, que és un dels llocs més màgics i fascinants de la Costa Brava. La raó d’aquesta tradicional passió pel paratge és que en ell es troba la que va ser la pedra basculant més antiga de la Península Ibèrica.
Per arribar fins a aquest paratge en ple massís de l’Ardenya, on a més podrem veure una petita ermita situada al costat de la pedra i un impressionant mirador, haurem de dur a terme una exigent caminada amb bastons des de la tranquil·la vall de Solius, a la vall d’Aro.
La roca pesa 100 tones i té 6 metres de llarg, per 3 d’alt i 3 d’ample. Va romandre en posició basculant durant mil·lennis, de manera que era possible moure-la simplement amb l’impuls de la nostra mà. Malgrat això, el 1996, una fenomenal tempesta la va fer caure de la seva posició. L’any 1999, després de llargs treballs de desplaçament, la Pedralta va ser recol·locada en la seva posició original, encara que en aquest cas sense poder ser basculada.
L’excursió a Pedralta suposa una de les millors experiències per conèixer el Massís de l’Ardenya (on per cert es troben molts altres monuments megalítics) i ens regala un dels millors miradors de la Costa Brava: el Mirador de Pedralta, un balcó impressionant de l’Empordà que té unes fortes baranes de ferro forjat que el protegeixen.

Tipus:
Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics, Marxa nòrdica
Nivell:
FÀCIL – Rutes aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable. Màxim 8-10 km i desnivells de fins a 400m, MODERAT – Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m

A tenir en compte:
Distància: 10,3 quilòmetres

Desnivell: +/- 307 metres

Durada: 3-5 hores (inclou parades diverses i interpretació paisatgística des del mirador, ensenyament tècnic de NW en ruta, sessió d’escalfament inicial amb posta a punt del material, i sessió d’estiraments final)

Tipus de terreny: Pistes, camins de carro i corriols de sauló (sorres) en bon estat general. Desnivells amb petits trams que poden superar el 15% (sobretot a la baixada) amb sòl molt erosionat pel pas de motos de trial.

Opcions a part:Lloguer de bastons (5€); assegurança d’accidents (a concretar per Giroguies, és vàlida la de la FEEC, modalitat A).

Observacions:
– Si no es tenen bastons de marxa nòrdica, no es poden usar els de senderisme perquè no són els adequats. Per llogar els bastons fixos (no telescòpics) cal donar l’alçada exacta del client durant la inscripció.
– Cal portar calçat de canya baixa, flexible i transpirable amb sola de tacs (no de ten-nis ni fitness). Gorra i ulleres de sol. Motxilla petita, lleugera i estreta per portar poc pes (aigua, barretes o fruita, mòbil i documentació-diners) o bé una ronyonera amb bidó d’aigua. Roba lleu-gera, sintètica (mai cotó) i transpirable adequada al temps.

Què inclou:
– Guia-instructor titulat de Marxa Nòrdica de Giroguies.


Llengua: Català

Lloc: Pedralta

Província: Girona

País: Espanya

Nivell d’activitat: Lleuger

Durada del servei: Mig dia

Preu EU - Euro: Preu per un grup de 1 a 10 persones: 155€

Accessibilitat:

Programació d’horaris:

Consultar disponibilitat


No inclòs:

Bastons de marxa nòrdica (es poden llogar per 5€)

Galeria d’imatges:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.