El turisme: un motor de l’economia

B-Travel

25/04/17 | notícies | BTravel, Catalunya, Espanya, FiradeBarcelona, creuers, dades, economia, internacional, motor, turisme

Hem estat a B-Travel, la fira de turisme dirigida al gran públic que es celebra anualment a Barcelona, i hem pogut percebre un cop més l’àmplia oferta turística actual. En dues parts diferenciades hem contactat amb tota l’oferta dins del mateix territori català per municipis, comarques i províncies i tot seguit l’oferta de les comunitats autònomes espanyoles. Tot seguit i ocupant aproximadament un 50% del recinte un bon ventall d’oferta internacional amb un menció especial als creuers.

L’afany de descobrir nous llocs, conèixer cultures diferents i viure experiències per recordar és l’essència del turisme. L’impacte econòmic que genera a Catalunya és del 12% del PIB segons les dades publicades per l’Agència Catalana de Turisme. Catalunya és la principal regió receptora de turistes de la península i illes amb un total de 18 milions el 2016, havent crescut un 3,8% aquest darrer exercici. Els països de procedència dels visitants de Catalunya són majoritàriament del Regne Unit, França i Alemanya d’acord amb les dades publicades per Frontur.

Catalunya és la segona regió de la península més visitada, després d’Andalusia, en el que es refereix a turisme intern i és la tercera més viatgera cap a l’estranger en xifres absolutes. En el camp dels creuers Barcelona no té rival europeu amb un total de 2,5 milions de passatgers el 2016, segons dades facilitades pel Port de Barcelona. Aquestes dades sitúen a Catalunya per damunt de la mitjana del turisme mundial en xifres econòmiques percentuals.

A nivell d’oferta d’allotjaments Catalunya ofereix más de 30.000 places hoteleres en 2.900 establiments hotelers, 100.000 unitats d’acampada i 270.000 places en 350 càmpings i en 2.300 allotjaments rurals un total de 18.000 places més d’acord amb l’ACT. Si finalment hi sumem el valor, probablement més intangible però no menys determinant, del col.lectiu de guies oficials , es pot seguir confirmant que el turisme és una clau estratègica del territori.